Om

Välkommen till Von Bahrs förskolas blogg

Med engagerade pedagoger inspirerade av Reggio Emilia, och utmanande och stimulerande miljöer – ute och inne – erbjuder vår verksamhet trygga och meningsfulla sammanhang.Vårt fokus – ditt barns rätt till lärande, där alla är olika men har lika värde, och där alla barn har möjlighet att påverka sin vardag. Hos oss får ditt barn kunskaper för livet och en hållbar utveckling, baserat på respekt för varandra och för sin omgivning.

Von Bahrs förskola är belägen i Uppsala kommun i enheten Gamla Uppsala. Vill du veta mer om vår förskola, besök vår webbplats genom att klicka på bilden.

vonbahrsforskola

Syftet med bloggen

De digitala verktygen och den digitala tekniken ska bli en naturlig del av och samspela med vår miljö och verksamhet. Med de digitala verktygen ska vi ta vara på barnens erfarenheter och ge dem möjligheten att utmana sina idéer och sina föreställningar.

Med de digitala verktygen som stöd ska vi på ett lekfullt sätt utmana varje barn att utveckla sina förmågor och sitt lärande så att de får den kompetens som behövs för att leva som demokratiska världsmedborgare i en modern, digital värld.

Läroplanen för förskolan (skolverket 1998:10) säger:

”Förmåga att kunna kommunicera, söka ny kunskap och kunna samarbeta är nödvändig i ett samhälle präglat av ett stort informationsflöde och en snabb förändringstakt. Förskolan ska lägga grunden till att barnen på sikt kan tillägna sig de kunskaper som utgör den gemensamma referensram som alla i samhället behöver. Barnen ska få möjligheter att utveckla sin förmåga att iaktta och reflektera. Förskolan ska vara en levande social och kulturell miljö som stimulerar barnen att ta initiativ och som utvecklar deras sociala och kommunikativa kompetens.”

Bilder

 Alla bilder som publiceras i bloggen tillhör förskolan och får inte användas eller spridas.

Lämna en kommentar